Pani Štefánia Jarošová bola známa svojim pozitívnym vzťahom k životu a k tradičnej kuchyni. Verejnosti prezradila obľúbený recept na zemiakové osúšky, ktoré sú obľúbené nielen v ich rodinnom kruhu, ale aj medzi širšou verejnosťou. Tento recept pochádza z Tepličky nad Váhom a je spojený s tradičnými slovenskými sviatkami, ako sú Vianoce a Veľká noc. Príprava zemiakových osúší zahŕňa kysnuté cesto a chutnú zemiakovú plnku, do ktorej možno pridať aj opraženú slaninku.
Ako vznikol tento recept a prečo je taký obľúbený? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.
Pre prípravu cesta budete potrebovať:
Jogurt zmiešajte s olejom, pridajte soľ, cukor, múku a kvasnice. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho vykysnúť na teplom mieste.
Na zemiakovú plnku potrebujete:
Zemiaky uvarte v šupke, roztlačte, pridajte maslo a soľ a nechajte vychladnúť.
Page: 1 2
Umerov dodal, že ide o dlhodobú dohodu.
Predseda SNS zároveň pripomenul, že súčasná vláda sa nerodila ľahko.
Trzaskowski v primárkach porazil ministra zahraničných vecí Radka Sikorského.
Staromestské vianočné trhy v historickom centre tento rok uzatvorí až tradičný novoročný Trojkráľový sprievod.
Impulzom vzniku platformy je alarmujúca situácia v slovenských múzeách.
Krátko pred 10:00 bolo prijaté oznámenie na tiesňovej linke 158.