in

Obľúbený herec a scenárista predstavil svoje impérium lásky. Také, aké priniesol sám život

Do slovenských kníhkupectiev sa dostala kniha obľúbeného divadelníka, herca a tvorcu viacerých divadelných scenárov pre deti, Petra Cibuľu. Ide o knihu plnú poézie, ktorú autora nazýva aj albumom momentiek jeho života a duše.
Fotografia je obrázok zachytávajúci moment, ktorý v nás vyvolá spomienky na ľudí, na danú chvíľu, zašlý čas. Poézia je ako rámik, ktorý ohraničuje „momentku“ duše. Na rozdiel od fotografie však v rámiku zakaždým (keď si znova prečítate tú istú báseň) nájdete iný obrázok. Obrázok svojho vlastného poznania sveta i seba samého na ceste dozrievania. Pretože každý z nás je hudbou i poéziou. Stačí ich len nechať plynúť nekonečnom vesmíru., opisuje Peter Cibula svoju knihu Impérium lásky.
Zbierku poézie hodnotia pozitívne aj mnohé známe osobnosti verejného života. Herec ŠD Košice hovorí o knihe, ktorej sa dá rozumieť a s ktorou sa dá stotožniť. Podľa spisovateľa a talkmastera talkshow Bez šepkára Milana Kolcuna servíruje Peter v knihe verše na rôzne témy, obohatené o origiálne metafory a vzácny humor.

Dojatá je aj Dominika Kavaschová

Herečka Slovenského národného divadla Dominika Kavaschová považuje Petra Cibulu za zaujímavého a inšpiratívneho, tvorivého človeka. “Čítam tvoje básne, Peter, a som dojatá. Jednak tým, ako mnoho veci cítiš a vidíš podobne ako ja a zároveň tým, ako to dokážeš všetko tak vkusne do pár riadkov dať na papier. Dáš to tam a ja tomu rozumiem, som zrazu s tebou. Napájam sa na teba. Je to kumšt a nedokáže to každý. Tak vzácne myšlienky, a tak podstatné pre túto dobu. Každá jedna sa ma dotýka, je mi blízka a otvára vo mne silné pocity. Píšeš hlavne o láske v akejkoľvek forme a tú teraz svet potrebuje ako soľ. Spomínaš na detstvo, na mladosť a riešiš hĺbku človeka, a to že kľúčom ku šťastiu nie je, ako sám spomínaš, po sebe zanechať niečo veľkolepé, ale iba byť šťastný, žiť tento život v radosti a v láske ku všetkému živému, adresovala milé slová Petrovi Cibulovi Dominika Kavaschová.

Zbierka básni Impérium lásky má 128 strán a je v predaji v každom dobrom kníhkupectve. Kúpiť si ju môžete aj na stránke ALTEREGO.SK 

Peter Cibula je (ako sám hovorí) divadelník. Svoju profesionálnu hereckú kariéru začal v roku 1998 v Spišskom divadle (Spišská Nová Ves). Po štyroch rokoch v tomto divadle strávil ďalšie tri sezóny v maďarskom divadle Thália (Košice) a od 1. januára 2005 je členom činohry Štátneho divadla Košice. Okrem osemdesiatky rolí stvárnených na divadelných doskách, vytvoril desiatky seriálových, dabingových či rozhlasových postáv. Okrem hrania aj režíruje a je tiež autorom niekoľkých divadelných scenárov pre deti.

 

 

Toto je najstaršia prostitútka: svoju prácu začala v 80-tke!

Muž nakameroval šialenú jazdu vodičky, jazdiacej pod vplyvom alkoholu. Pozrite si to video!