Kultúra

Nastupovať, ďalšia zastávka Rokfort! Nový Harry Potter seriál sa blíži

Televízny seriál však bude obsahovať úplne nové obsadenie. Cieľom je prerozprávať každú z kníh v rámci jednej série, čo by znamenalo, že nás čaká celkom sedem sezón. Pre seriál to ale predstavuje menší problém. Urobiť za rok celú jednu sériu kvôli rýchlemu starnutiu obsadenia nebude jednoduché. Typicky sa medzi jednotlivými sezónami seriálov tohto typu robia dvojročné pauzy. Urobiť niečo také s Potterom je však riskantné, keďže detskí herci a herečky starnú veľmi rýchlo a bolo by to pravdepodobne viditeľné. Nakoniec by to znamenalo, že by sa seriál natáčal dlhých 14 rokov.

Riešením by mohlo byť adaptovať dve knihy do jednej série. Ale to by sa nakoniec asi tak veľmi neodlišovalo od pôvodných filmov. Tento seriál má totiž za úlohu dôkladne preskúmať materiál a zamerať sa na detaily, na ktoré filmy nemali čas. Ako tvorcovia tento problém vyriešia, sa ešte uvidí.

FOTO: Collider

Ďalšou otázkou je, ako veľmi bude do seriálu zapojená autorka kníh J. K. Rowlingová. Mnohí z nás vedia, že spisovateľka sa v posledných rokoch dostala do viacerých kontroverzií, čo vyvoláva odpor mnohých fanúšikov. Stále je však držiteľkou práv a bez jej súhlasu sa seriál ani jeho tvorcovia nikam nepohnú. Rowlingová oznámenie nových tvorcov komentovala s nadšením. Je zrejmé, že jej účasť bude nevyhnutná, aj keď možno v pozadí, aby sa predišlo ďalším kontroverziám. Táto otázka zostáva otvorená, ale fanúšikovia dúfajú, že jej vplyv bude pozitívny a prinesie verné spracovanie ich obľúbených kníh.

Harry Potter má naďalej obrovskú základňu fanúšikov po celom svete, ktorí netrpezlivo očakávajú každú novinku o pripravovanom seriáli. Či už ide o diskusie o obsadení, o produkčnom tíme alebo o samotnom spracovaní príbehu, je jasné, že HBO má pred sebou veľkú výzvu. Ako si však poradia so všetkými očakávaniami a prekážkami, ukáže až čas.

Page: 1 2

Zuzana S.

Recent Posts

Zomrel taliansky futbalový útočník a najlepší strelec MS 1990 Salvatore Schillaci

Schillaci hral počas svojej klubovej kariéry za Messinu, Juventus Turín, Inter Miláno a japonský tím…

8 hodín ago

Maďarsko odmieta zaplatiť pokutu za porušenie azylových pravidiel, Brusel si ju stiahne z eurofondov

Urobíme odpočet 200 miliónov eur z nadchádzajúcich platieb z rozpočtu EÚ Maďarsku, uviedol hovorca komisie.

8 hodín ago

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

10 hodín ago

Súdna rada zvolila troch kandidátov na sudcu ESĽP, nomináciu musí ešte odobriť vláda

Jedného sudcu spomedzi uchádzačov nakoniec zvolí Parlamentné zhromaždenie Rady Európy.

10 hodín ago

Pellegrini: Z kníh by sme nemali robiť symbol bohatých ľudí, vzdelanie musí byť dostupné pre všetkých

Prezident tiež uviedol, že o úspechu by mali rozhodovať talent a schopnosť pracovať na sebe,…

10 hodín ago