in , ,

Horí najromantickejšie miesto na Slovensku! Známu banku zachvátil požiar

Na Námestí Svätej Trojice v Banskej Štiavnici zachvátil plameňmi zážitkový dom Banka lásky. Hasiči sa snažia uhasiť požiar, ktorého príčinu zatiaľ nie je možné určiť. Policajti sa tiež nachádzajú na mieste, aby pomohli s riadením dopravy a zabezpečili bezpečnosť okolia. Je to smutné zničenie jedného z najkrajších a najpopulárnejších zážitkových domov v regióne.

 

Podľa informácií banskobystrickej krajskej polície, pravdepodobnou príčinou požiaru v zážitkovom dome Banka lásky mohol byť skrat v elektrickom vedení. Na miesto sa už vybrali aj zisťovatelia, ktorí sa pokúsia zistiť presnejšiu príčinu tohto smutného incidentu.

Banka lásky, ktorá je venovaná najdlhšej ľúbostnej básni sveta – Sládkovičovej Maríne, je jednou z najpopulárnejších turistických atrakcií na Slovensku. V januári bola dokonca nominovaná na prestížne ocenenie Európske múzeum roka. V zážitkovom dome sa nachádza aj jediný trezor lásky na svete, ktorý je obľúbenou atrakciou návštevníkov. Je to veľká škoda, že táto unikátna budova utrpela poškodenia požiarom.

 

Čo je banka lásky?

Banka lásky je zážitkový dom nachádzajúci sa v Banskej Štiavnici na Slovensku. Je venovaná najdlhšej ľúbostnej básni na svete – Marína od Andreja Sládkoviča.

Marína je názov básne od slovenského romantického básnika Andreja Sládkoviča. Bola uverejnená v roku 1846 a je považovaná za najdlhšiu ľúbostnú báseň na svete.

Marína hovorí príbeh o láske medzi dvoma mladými ľuďmi – Mariou a Janom. Maria je bohatá a vzdelaná dievčina, ktorá žije v kaštieli, zatiaľ čo Jan je chudobný roľník. Ich láska však neuznáva Mariaho otec a chce ju zosobášiť s bohatým a vplyvným mužom. Maria odmieta a zostáva verná Janovi, čo nakoniec vedie k tragédii.

Básnik v báseň zakomponoval rôzne romantické a symbolické prvky, ako napríklad pieseň ruže, ktorá predstavuje nekonečnú a neporušenú lásku. Báseň Marína sa stala jednou z najvýznamnejších diel slovenskej literatúry a stále patrí medzi najobľúbenejšie diela Slovákov.

 

V Banke lásky sa nachádza jediný trezor lásky na svete, do ktorého si návštevníci môžu zanechať odkazy pre svojich blízkych alebo obľúbených.

Tento trezor je veľmi dôležitou súčasťou expozície Banky lásky, pretože z neho vychádza aj jej hlavná myšlienka – láska. Návštevníci si môžu zakúpiť speciálny list papiera, na ktorom napíšu svoju správu pre svoju drahú polovičku, rodinu alebo priateľov. Tento list potom vložia do trezoru a zatvoria ho na zámok.

Trezor lásky je symbolom vzájomnej dôvery a oddanosti, ktorá sa prejavuje medzi blízkymi ľuďmi. Je to unikátna atrakcia, ktorá pritiahla pozornosť návštevníkov z celého sveta a stala sa jednou z najpopulárnejších atrakcií v Banskej Štiavnici.

 

 

Potvrdené: táto firma nerobí rozdiely

Zbytočná smrť 11-ročného chlapca z Jičína! Zomrel počas plnenia nebezpečnej výzvy na Tik-Toku. Čo sa udialo?