in

Do Banskej Štiavnice mieri festival kabaretného a pouličného umenia s bohatým programom

18.9.2022 (Webnoviny.sk) – Koncom septembra sa v Banskej Štiavnici opäť zastavia umelci na medzinárodnom festivale kabaretného divadla a pouličného umenia Amplión.

Ako za organizátorov informovali Ján Fakla a Jana Mikitková z neziskovej organizácie Ansámbel nepravidelného divadla, leitmotívom siedmeho ročníka je spomalenie, zastavenie sa, so sloganom „Zastaviť sa je umenie“.

Pozvaní umelci z ôsmich krajín prinesú a predvedú svoje umenie v centre mesta a v blízkom okolí počas víkendu od piatku 23. do nedele 25. septembra.

Výnimočné vystúpenia

Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na dvoch výnimočných headlinerov. „Prvým je taliansky kabaretný majster s umeleckým menom Ugo Sanchez jr., ktorý predvedie dve zábavné show – pouličnú pre rodiny s deťmi a kabaretnú pre dospelých. Druhým headlinerom je slovenská CreDance company & Maca a Kapela roka, ktorí spoločným hudobno-tanečno-pohybovým novým kabaretom Lepetit Malý princ robia svet krajším,“ popísala Mikitová.

Festival uvedie aj päť slovenských premiér zahraničných umelcov a divákov obohatia dva originálne diskusné formáty Art putika. Štyria laureáti si odnesú cenu Amplion Argentum za najinšpiratívnejšie diela.

Multižánrový festival

Festival Amplión – Nový kabaret & pouličné umenie je medzinárodný multižánrový festival plný divadla, hudby, literatúry, pohybového aj výtvarného umenia.

Jeho tohtoročný hlavný program bude v centre Banskej Štiavnice, pričom osem výjazdových produkcií Amplión Karavana na šiestich scénach sa uskutoční na periférii a v okolitých obciach. Kompletné informácie nájdu záujemcovia na tejto stránke.

Viac k témam: Festival, Kabaret, Umelci
Zdroj: Webnoviny.sk – Do Banskej Štiavnice mieri festival kabaretného a pouličného umenia s bohatým programom © SITA Všetky práva vyhradené.

Slovenskí vedci vydali publikáciu mapujúcu dôsledky a prežívanie pandémie na Slovensku

Slovak Parcel Service investoval milióny do automatizovaných triediacich liniek (video)