Categories: Kultúra

Cirque du Soleil sa s predstavením Corteo vydali na dobrodružstvo naprieč Európou

27.5.2022 (Webnoviny.sk) – Corteo, jedno z najočarujúcejších javiskových vystúpení jedinečného Cirque du Soleil, sa po dvojročnej pauze bez vystúpení konečne vracia do Európy. Prvým vystúpením v chorvátskom Splite zaháji polročnú púť naprieč 18timi európskymi mestami. Slnečný cirkus so šou Corteo v Splite zaznamenal obrovský úspech a beznádejne vypredal všetky predstavia.

Jedinečná produkcia Corteo

Slovensko je pripravené očariť v dňoch 15. – 18. septembra 2022. Dychberúce umenie akrobacie, popretkávané divadelným a hudobným umením, sa uskutoční v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vstupenky na podujatia sú dostupné na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal.

Predstavenia v Bratislave

štvrtok 15. september 2022 o 20.00
piatok 16. september 2022 o 20.00
sobota 17. september 2022 o 16.00 a 20.00
nedeľa 18. september 2022 o 13.00 a 17.00

Jedinečná produkcia Corteo uzrela svetlo sveta po prvýkrát v Montreale v apríli 2005 pod taktovkou skvelého Finziho Pascu. Odvtedy, počas svojej pódiovej transformácie v roku 2018, ohúrila viac než 9 miliónov divákov v dvadsiatich krajinách a na 4 kontinentoch sveta.

https://www.youtube.com/watch?v=UWfHfClM8QI

Corteo, znamená v taliančine posledná púť, resp. pohreb, avšak v podaní Cirque du Soleil sa jedná o radostný sprievod poslednej cesty klauna. Predstavenie spája hereckú vášeň s eleganciou a silou akrobatov, ktorí vtiahnu divákov do divadelného sveta umenia, komédie a spontánnosti, a to všetko v tajuplnej atmosfére medzi nebom a zemou.

Lyrická a hravá hudba

Klaun si predstavuje svoj vlastný pohreb, odohrávajúci sa v karnevalovom prostredí, na ktorý potichu dozerajú láskaví anjeli. V šou sa môžete tešiť na kontrast veľkého s malým, smiešneho s tragickým, dokonalosť perfektného so šarmom nedokonalosti, s vyzdvihnutím sily, ale aj krehkosti klauna, jeho múdrosti a dobroty. Tie ilustrujú dávku ľudskosti, prítomnej v každom z nás.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Cirque du Soleil – predstavenie Corteo (fotografie)

Lyrická a hravá hudba znie Corteom počas celej ceremónie, kde sa ilúzia snúbi s realitou. Počas tohto predstavenia je pódium  umiestnené v strede arény a miesto podujatia delí na dve polovice. Každá polovica divákov vidí tu druhú, a vďaka tomu ponúka jedinečnú perspektívu nielen predstaveniu, ale tiež oku účinkujúcich. Nevídanú atmosféru v scénickej show od Cirque du Soleil umocňuje úchvatná scéna. Javiskové záclony, inšpirované Eiffelovou vežou, ako i ručne maľované javiskové závesy, dodávajú pódiu teatrálnu veľkoleposť.

Duncan Fisher, viceprezident sekcie turné vystúpení, sa vyjadril: “Sme úplne nadšení, že konečne môžeme priniesť Corteo do Európy. Naši účinkujúci čakali dva roky, aby mohli opäť a znova zažiť radosť a energiu publika, ktoré bude s originálnym inscenovaním Cortea zažívať emocionálny a magicky návrat Cirque du Soleil na pódia, a kedy diváci môžu po prvý raz uvidieť i cítiť vystúpenie z perspektívy umelcov.”

O CIRQUE DU SOLEIL

Slnečný cirkus, pôvodne pozostávajúci z 20 pouličných umelcov, v roku 1984 priniesol nový revolučný koncept cirkusového umenia a úspešne sa vyvíjal až k vrcholu a svetovému líderstvu vo vystupovaní pred divákmi. Táto  v Montreale založená, kanadská organizácia priniesla údiv a potešenie už viac ako 200 miliónom divákov vo viac ako 450 mestách, vo viac ako 60-tich krajinách na šiestich kontinentoch. Cirque du Soleil  je vo vlastníctve i manažovaný Cirque du Soleil Entertainment Group.

Viac k témam: Cirque Du Soleil
Zdroj: Webnoviny.sk – Cirque du Soleil sa s predstavením Corteo vydali na dobrodružstvo naprieč Európou © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Kremeľ označil vyjadrenia Macrona a Camerona za nebezpečné, podľa Peskova ide o priamu eskaláciu napätia

Francúzsky prezident opäť nevylúčil vyslanie vojakov na Ukrajinu. Viac

14 minút ago

Propalestínske protesty už nie sú len záležitosťou amerických univerzít, študenti demonštrujú aj v Austrálii či Indii

Počas propalestínskych protestov na amerických univerzitách od 18. apríla zatkli už viac ako 2 000…

15 minút ago

Šok! Úplne nahá učiteľka rozhadzovala pred deťmi hlinu do rytmov techno hudby

V pražskej štvrti Praha 7 sa odohralo nevšedné predstavenie, ktoré vyvolalo širokú verejnú diskusiu. Učiteľka…

22 minút ago

Kaliňák navštívil so španielskou ministerkou obrany Centrum výcviku Lešť, zhodnotili aj pripravenosť vojakov (video)

Ako uviedlo Ministerstvo obrany, bude to Španielsko, kto v júli tohto roka preberie od Česka…

1 hodinu ago

Slovensko sa prepadlo v rebríčku slobody tlače, návrat Fica znamenal koniec snáh o zlepšenie

K poklesu došlo vo všetkých piatich ukazovateľoch slobody tlače. Viac

1 hodinu ago

Expert spravodajských služieb odhalil nové hrozby pre globálnu demokraciu

Egon Cholakian, uznávaný expert na výcvik spravodajských služieb, ktorý pôsobil v Bielom dome počas Reaganovej…

2 hodiny ago