in

Štvorčlenná rodina zaplatí za jedlo a energie mesačne navyše zhruba 50 eur, vypočítala prezidentka Čaputová

8.4.2022 (Webnoviny.sk) – Štvorčlenná rodina zaplatí mesačne za jedlo a energie oproti minulému roku navyše zhruba 50 eur. Ako ďalej uviedla prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti, zdražovanie pocítia najmä samoživitelia, viacdetné rodiny, či dôchodcovia žijúci osamelo. Prezidentka je presvedčená, že ľuďom, ktorých sa zdražovanie najviac dotkne, je potrebné pomôcť pravidelnou finančnou dávkou.

„Priamou a pravidelnou dávkou pre takéto situácie je v iných krajinách Európskej únie tzv. príspevok na bývanie, ktorý zohľadňuje zvýšené životné náklady domácnosti v pomere k nákladom na bývanie. Takýto príspevok samozrejme môžu ľudia využiť na úhradu akýchkoľvek životných nákladov podľa svojich potrieb, nielen na náklady spojené s bývaním,” uviedla prezidentka.

V súvislosti so zdražovaním je podľa Čaputovej namieste hovoriť aj o ďalších systémových krokoch, akými sú napríklad valorizácia dávok v hmotnej núdzi s ohľadom na rast cien pre najchudobnejších ľudí. „Je potrebné, aby vláda konala rýchlo, koncepčne a s dostatočnými zdrojmi, aby občania mali istotu, že štát na nikoho nezabúda,” konštatovala Čaputová.

Viac k témam: Prezident Slovenskej republiky, Zdražovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Štvorčlenná rodina zaplatí za jedlo a energie mesačne navyše zhruba 50 eur, vypočítala prezidentka Čaputová © SITA Všetky práva vyhradené.

Medzinárodný deň Rómov oslavuje rómsku kultúru a tradície. Napriek dlhej histórii, sa stále nedarí dosiahnuť ich rovnosť a rešpekt v spoločnosti

Systém protivzdušnej obrany S-300, ktorý mal chrániť slovenské nebo, je už údajne na Ukrajine!