in ,

Počet dôchodcov na Slovensku medziročne vzrástol, významnejší pokles však nastal pri invalidných penziách

19.6.2022 (Webnoviny.sk) – Sociálna poisťovňa evidovala ku koncu mája tohto roka 1 milión 402,7 tisíca dôchodcov na Slovensku. Oproti koncu mája minulého roka ide o nárast o 7,3 tisíca penzistov.

Počet vyplácaných dôchodkov, ktorých môže penzista dostávať aj viacero súčasne, v piatom mesiaci tohto roka medziročne vzrástol o 13,2 tisíca na 1 milión 708,4 tisíca. Vyplýva to zo štatistík Sociálnej poisťovne.

Počet vyplácaných starobných dôchodkov sa ku koncu mája tohto roka medziročne mierne zvýšil. Sociálna poisťovňa vykázala na konci minulého mesiaca 1 milión 92,4 tisíca starobných penzií, čo bolo v porovnaní s májom vlaňajška o 10,9 tisíca viac. Počet predčasných starobných dôchodkov medziročne klesol o 62 osôb na 11,9 tisíca.

Významnejší pokles nastal pri invalidných penziách. Poisťovňa vyplácala ku koncu minulého mesiaca 224,7 tisíca invalidných dôchodkov, čo bolo o 4,6 tisíca menej ako v máji minulého roka.

Viac k témam: Dôchodcovia, Invalidný dôchodok, Starobný dôchodok
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet dôchodcov na Slovensku medziročne vzrástol, významnejší pokles však nastal pri invalidných penziách © SITA Všetky práva vyhradené.

Heger pochválil svoju prácu na tom, aby sa Ukrajina priblížila k EÚ. Stálo ho to veľa stretnutí a telefonátov

Koalícia dopláca na akúsi predstavu o neomylnosti Matoviča, myslí si Marcinková