in

Ochota nemeckých firiem prijímať nových pracovníkov sa zhoršila, priemyselná výroba ráta s poklesom zamestnancov

29.1.2024 (SITA.sk) – Ochota nemeckých firiem prijímať nových zamestnancov sa v januári zhoršila. Index ochoty zamestnávať, ktorý zostavuje mníchovský ekonomický inštitút Ifo, klesol na 95,5 bodu z decembrových 96,5 bodu. Inštitút o tom informoval v pondelok.

„Zložitá ekonomická situácia sa teraz odráža aj v personálnom plánovaní,“ uviedol vedúci oddelenia prieskumov v inštitúte Ifo Klaus Wohlrabe. „Firmy sú dosť neochotné prijímať nových zamestnancov,” dodal.

Nemeckí priemyselní výrobcovia rátajú s poklesom počtu zamestnancov. Rastie aj počet obchodných firiem uvažujúcich o prepúšťaní, keďže majú málo zákazníkov.

Menej ochotný prijímať nových pracovníkov je aj sektor služieb. Zatiaľ však toto odvetvie nových zamestnancov hľadá, a to predovšetkým firmy v oblasti informačných technológií a poradenské spoločnosti.

Viac k témam: Trh práce
Zdroj: SITA.sk – Ochota nemeckých firiem prijímať nových pracovníkov sa zhoršila, priemyselná výroba ráta s poklesom zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Česko zvyšuje bojaschopnosť svojej armády, Černochová podpísala s americkým veľvyslancom nákup stíhačiek F-35

Koniec rozprávky! Claude a Ráchel sa rozišli. Vydali spoločné stanovisko. “Bolo to reálne a úprimné, no máme rozdielne názory”, odkazujú