in

Ministerstvo hospodárstva vyplatilo vlani investičné stimuly za milióny eur, dostalo ich 10 spoločností

5.6.2022 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo hospodárstva SR vyplatilo v minulom roku investičné stimuly v celkovej výške takmer 9,8 mil. eur. Ako sa ďalej uvádza v návrhu záverečného účtu rezortu za rok 2021, dohromady putovali finančné prostriedky desiatim spoločnostiam. Najväčšia časť z tejto sumy pripadla na firmu Minebea Slovakia. Tá získala necelých 2,2 mil. eur.

Za ňou nasleduje Gestamp Nitra s vyše 1,9 mil. eur a Spinea s takmer 1,5 mil. eur. Stimul necelých 1,3 mil. eur smeroval v uplynulom roku pre Porsche Werkzeugbau a po približne 1,1 mil. eur išlo spoločnostiam Muehlbauer Automation a Kamax Fasteners.

Brose Prievidza získala takmer 358 tis. eur a Kamenárstvo Ulický necelých 254 tis. eur. Približne 110 tis. eur putovalo vlani pre Mubea Automotive Slovakia a takmer 36 tis. eur pre Oerlikon Balzers Coating Slovakia.

Ako sa ďalej uvádza v materiáli, investičná pomoc vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok, ktorú prijímateľom investičnej pomoci schválila vláda, sa vypláca ex- post. Ide o pomernú časť dotácie, ktorá sa vypláca na základe skontrolovaných investičných správ. Povinnosť podávať ročné správy o priebehu realizácie investičného zámeru majú prijímatelia investičnej pomoci každoročne do konca apríla za predchádzajúci kalendárny rok.

Viac k témam: Investičné stimuly
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo hospodárstva vyplatilo vlani investičné stimuly za milióny eur, dostalo ich 10 spoločností © SITA Všetky práva vyhradené.

Ukrajina chce obnoviť napriek vojne profesionálne futbalové súťaže, schválil to prezident Zelenskyj

Francúzsko zasiahli silné búrky s krupobitím, zomrela jedna žena a blesk spôsobil požiar striech