in

Daniari odhalili ďalší podvod s fiktívnymi nákupmi zo zahraničia, podnikateľ zaplatí pokutu vyše milión eur

1.6.2022 (Webnoviny.sk) – Kontrolórom finančnej správy sa podarilo odhaliť podvod fiktívnych dovozov PC komponentov. Prišli na to počas daňovej kontroly dane z príjmov u jedného daňového subjektu, ktorý deklaroval nákup počítačových komponentov z tretích štátov.

Kontrolovaný subjekt bude musieť doplatiť štátu rozdiel dane z príjmov vo výške viac ako 1,26 milióna eur. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

„Spoluprácou daňového úradu s colným úradom bolo zistené, že za kontrolované obdobie uvedený subjekt nedoviezol z tretích krajín žiadny tovar. Za kontrolované obdobie nebol zistený žiadny prípad dovozu z tretích krajín, kde by bol subjekt figuroval ako dovozca alebo deklarant,” uviedla hovorkyňa finančnej správy.

Daňový subjekt zároveň nevedel preukázať obstaranie tovaru zaúčtovaného v daňových nákladoch. „Na základe zistených skutočností tak nebolo možné nákup počítačových komponentov vo výške 6 miliónov eur uznať do daňových výdavkov,” dodala Rybanská.

Viac k témam: Krátenie daní, Podvod
Zdroj: Webnoviny.sk – Daniari odhalili ďalší podvod s fiktívnymi nákupmi zo zahraničia, podnikateľ zaplatí pokutu vyše milión eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Puma napadla 9-ročné dievča, ktoré sa hralo s inými deťmi na schovávačku

Zahrá si Regenda v NHL už v nasledujúcej sezóne? Mal podpísať nováčikovský kontrakt s Anaheimom Ducks