Categories: Ekonomika

Bratislavské Coneco ponúka inovácie v stavebníctve aj bezplatné poradenstvo, hlavnou témou je digitalizácia a zmeny na trhu práce

21.3.2024 (SITA.sk) – Nové kvalifikačné požiadavky pre stavebníctvo v súvislosti s digitalizáciou a zmenami na trhu práce je jednou z troch hlavných tém štvrtkovej odbornej konferencie Fórum slovenského stavebníctva 2024. Účastníci budú v rámci tohto panela diskutovať o transformácii vzdelávania v stavebníctve a o potrebnom zvýšení financovania, materiálno-technickom zabezpečení, ako aj o zvýšení atraktívnosti pedagogického zamestnania a práce v tomto odbore, či o medziodvetvovej spolupráci a kontinuálnom vzdelávaní nového typu.

Tradičné podujatie Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska (ZSPS) a Technického skúšobného ústavu stavebného (TSÚS) je zamerané aj na nové trendy vo výstavbe nájomného bývania, financovanie úspor energie pri obnove budov a podporu inovatívnych riešení.

Konferencia v rámci veľtrhu Coneco

Odborníci sa budú venovať aj požiadavkám a podmienkam na uskutočnenie obnovy verejných budov. Konferencia sa koná v rámci veľtrhu stavebníctva Coneco, je určená pre verejných a súkromných investorov, developerov, lídrov priemyslu, ale aj primátorov, starostov, zástupcov verejného sektora, manažérom projektových a stavebných firiem, účastníkom vzdelávania v stavebníctve.

ZSPS sa na najväčšom domácom stavebnom veľtrhu v bratislavskom výstavisku Incheba Expo opäť sústredil na prepojenosť stavebníctva s novými a digitálnymi technológiami aj výzvami pre toto odvetvie. Profesijná organizácia zamestnávateľov v stavebníctve prezentuje záverečné výsledky medzinárodného európskeho projektu GreenDeal4Buildings.

Osem cestovných máp a akčných plánov

V rámci inovačného programu EÚ Horizont 2020 boli zriadené okrúhle stoly na financovanie inteligentných budov v Českej republike a na Slovensku. Výstupom projektu je podľa ZSPS osem cestovných máp a akčných plánov, na ktorých príprave sa podieľali všetky významné zainteresované subjekty. Zameriavajú sa na rozvoj troch pilierov iniciatívy venovaných obytným a nebytovým budovám, priemyselným stavbám a inteligentnej mestskej infraštruktúre.

Viac k témam: EÚ Horizont 2020, Fórum slovenského stavebníctva 2024, Incheba Expo, Stavebníctvo
Zdroj: SITA.sk – Bratislavské Coneco ponúka inovácie v stavebníctve aj bezplatné poradenstvo, hlavnou témou je digitalizácia a zmeny na trhu práce © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm

Už po jedenástykrát sa spoločnosť dm drogerie markt stala nositeľkou ocenenia Slovak Superbrands Award, ktoré…

17 minút ago

Kauza Gorila sa vracia na začiatok. O sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu má rozhodnúť prokurátor, bol porušený zákon

Obvinenie finančníka Jaroslava Haščáka a ďalších štyroch ľudí v kauze Gorila sa týka založenia, zosnovania…

1 hodinu ago

Rusi raketami zaútočili na mesto Černihiv. Hlásia najmenej 11 mŕtvych a desiatky zranených

Najmenej traja ľudia sú podľa ministra vnútra Ihora Klymenka nezvestní. Viac

2 hodiny ago

Deň narcisov môžete podporiť aj v Tescu darom dobrovoľníkom alebo kupónmi

Aj zákazníci Tesca sa môžu popri nakupovaní zapojiť do najväčšej zbierky na pomoc onkologickým pacientom…

3 hodiny ago