in

Ak máte aj vy nárok na jednorazový príspevok 100 eur od štátu, tak čas na podanie žiadosti sa kráti

22.8.2022 (Webnoviny.sk) – Osobní asistenti, opatrovatelia osôb s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP) bez poberania príspevku na opatrovanie a osoby nad 62 rokov bez poberania dôchodku majú už len zopár dní na to, aby úrady práce a sociálnych vecí požiadali o jednorazový príspevok v sume 100 eur.

Pomoc pre viac ako 810-tisíc občanov

Lehota na podanie žiadosti o tento príspevok im uplynie 31. augusta tohto roka. V tlačovej správe na to upozornilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Úrady práce a sociálnych vecí vyplatili občanom v rámci takzvanej inflačnej pomoci už takmer 98 miliónov eur. Išlo o pomoc pre viac ako 810-tisíc občanov.

Kto má nárok na inflačnú pomoc?

Nárok na inflačnú pomoc majú ľudia, ktorí vykonávali osobnú asistenciu na základe zmluvy o výkone osobnej asistencie predloženej úradu práce v rozsahu najmenej 12 hodín počas prvého štvrťroka tohto roka.

Druhou skupinou sú osoby, ktoré nepoberajú peňažný príspevok na opatrovanie, avšak opatrujú fyzickú osobu s ŤZP odkázanú na pomoc inej osoby alebo opatrujú blízku osobu staršiu ako 80 rokov.

Tretiu skupinu osôb tvoria ľudia, ktorí najneskôr v máji tohto roka dosiahli vek 62 rokov a zároveň v máji boli bez príjmu z práce a neboli poberateľmi starobného či iného dôchodku, prípadne obdobnej dávky zo zahraničia.

Viac k témam: Inflácia na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Ak máte aj vy nárok na jednorazový príspevok 100 eur od štátu, tak čas na podanie žiadosti sa kráti © SITA Všetky práva vyhradené.

Policajta obvineného z vraždy kolegu prepustili z väzby, zatiaľ je v zdravotníckom zariadení

Rusi tvrdia, že už poznajú páchateľa atentátu na Duginovú (video)