Ruskú útoky na Ukrajinu zabili osem civilistov, medzi obeťami sú aj deti

Ruské sily útočili na mesto Kyjev 7,5 hodiny.

26.10.2024 (SITA.sk) – Ruské útoky na Ukrajinu v ostatných hodinách zabili osem civilistov vrátane dvoch detí. Pätnásťročné dievča zomrelo v Kyjeve, keď ruský dron v piatok večer narazil do 25-poschodového obytného bloku na západe mesta, uviedol starosta Kyjeva Vitalij Kličko.

Päť ľudí v dome utrpelo zranenia a sto ľudí museli evakuovať, informovali záchranári. Šéf vojenskej administratívy Kyjeva Serhij Popko konštatoval, že ruské sily v noci na sobotu útočili na mesto 7,5 hodiny.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Obytnú oblasť v noci na sobotu zasiahla ruská raketa v meste Dneper pričom zabila 14-ročné dieťa a troch ďalších ľudí, uviedol regionálny guvernér Serhij Lysak. Dodal, že najmenej 21 civilistov utrpelo zranenia. Dvaja civilisti prišli o život v dedine v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny, na ktorú ruské bezpilotné lietadlo zhodilo výbušniny, uviedla miestna prokuratúra. Ďalšiu civilistku ruské ostreľovanie zabilo na severovýchode Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2024 (fotografie)

Viac k témam: Civilisti, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok
Zdroj: SITA.sk – Ruskú útoky na Ukrajinu zabili osem civilistov, medzi obeťami sú aj deti © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.