Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou: Recept na skvelý rodinný obed

foto: youtube.com

foto: youtube.com

Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a zemiakovou kašou sú obľúbeným obedom mnohých rodín. Príprava tohto chutného jedla nie je zložitá, pričom výsledok poteší každého pri stole.

V tomto recepte sa dozviete, ako jednoducho pripraviť mäsové guľky, ktoré budú šťavnaté a plné chuti. Recept obsahuje aj návod na bohatú paradajkovú omáčku, ktorá jedlu dodá ten pravý šmrnc. Zemiaková kaša ako príloha dodáva jemnosť a príjemne vyváži chuť mäsových guliek. Chcete vedieť, ako na to? Na konci článku nájdete videorecept, ktorý vám pomôže s prípravou každého kroku.

Pripravte si všetky potrebné ingrediencie.

Recept na mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

Ingrediencie na mäsové guľky:

  • 800 g mletého mäsa
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná najemno)
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačený)
  • petržlenová vňať
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • 3 čajové lyžičky strúhanky
  • malý strúhaný muškátový oriešok
foto: youtube.com

Postup prípravy mäsových guliek:
Vo veľkej miske zmiešame mleté mäso s nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou a vajíčkom. Pridáme soľ, čierne korenie, červenú papriku, strúhanku a strúhaný muškátový oriešok. Všetko dôkladne premiešame, aby sa chute spojili a vytvorila sa kompaktná zmes. Zo zmesi tvarujeme menšie fašírky o hmotnosti približne 100 g. Každú fašírku obalíme v strúhanke.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.