Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou: Recept na skvelý rodinný obed

foto: youtube.com

foto: youtube.com

Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a zemiakovou kašou sú obľúbeným obedom mnohých rodín. Príprava tohto chutného jedla nie je zložitá, pričom výsledok poteší každého pri stole.

V tomto recepte sa dozviete, ako jednoducho pripraviť mäsové guľky, ktoré budú šťavnaté a plné chuti. Recept obsahuje aj návod na bohatú paradajkovú omáčku, ktorá jedlu dodá ten pravý šmrnc. Zemiaková kaša ako príloha dodáva jemnosť a príjemne vyváži chuť mäsových guliek. Chcete vedieť, ako na to? Na konci článku nájdete videorecept, ktorý vám pomôže s prípravou každého kroku.

Pripravte si všetky potrebné ingrediencie.

Recept na mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

Ingrediencie na mäsové guľky:

  • 800 g mletého mäsa
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná najemno)
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačený)
  • petržlenová vňať
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • 3 čajové lyžičky strúhanky
  • malý strúhaný muškátový oriešok
image 111
foto: youtube.com

Postup prípravy mäsových guliek:
Vo veľkej miske zmiešame mleté mäso s nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou a vajíčkom. Pridáme soľ, čierne korenie, červenú papriku, strúhanku a strúhaný muškátový oriešok. Všetko dôkladne premiešame, aby sa chute spojili a vytvorila sa kompaktná zmes. Zo zmesi tvarujeme menšie fašírky o hmotnosti približne 100 g. Každú fašírku obalíme v strúhanke.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane