Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou: Recept na skvelý rodinný obed
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a zemiakovou kašou sú obľúbeným obedom mnohých rodín. Príprava tohto chutného jedla nie je zložitá, pričom výsledok poteší každého pri stole.
V tomto recepte sa dozviete, ako jednoducho pripraviť mäsové guľky, ktoré budú šťavnaté a plné chuti. Recept obsahuje aj návod na bohatú paradajkovú omáčku, ktorá jedlu dodá ten pravý šmrnc. Zemiaková kaša ako príloha dodáva jemnosť a príjemne vyváži chuť mäsových guliek. Chcete vedieť, ako na to? Na konci článku nájdete videorecept, ktorý vám pomôže s prípravou každého kroku.
Pripravte si všetky potrebné ingrediencie.
Recept na mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Ingrediencie na mäsové guľky:
- 800 g mletého mäsa
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná najemno)
- 3 strúčiky cesnaku (pretlačený)
- petržlenová vňať
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička soli
- čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- 3 čajové lyžičky strúhanky
- malý strúhaný muškátový oriešok
Postup prípravy mäsových guliek:
Vo veľkej miske zmiešame mleté mäso s nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou a vajíčkom. Pridáme soľ, čierne korenie, červenú papriku, strúhanku a strúhaný muškátový oriešok. Všetko dôkladne premiešame, aby sa chute spojili a vytvorila sa kompaktná zmes. Zo zmesi tvarujeme menšie fašírky o hmotnosti približne 100 g. Každú fašírku obalíme v strúhanke.