Kontroverzná opera Sancta Susanna šokuje! Diváci odchádzali z hľadiska a niektorí kolabovali. TOTO už bola pre ne silná káva!

foto: x.com

foto: x.com

Opera Sancta Susanna, ktorú predstavili v nemeckom Štuttgarte, vyvoláva silné reakcie medzi divákmi i kritikmi. Provokatívna inscenácia využíva šokujúce obrazy, ktoré kombinujú nahotu, náboženské symboly a násilie. Tieto scény vyvolali už pri premiére pred sto rokmi pobúrenie. V Štuttgarte boli počas predstavenia ošetrení viacerí diváci, z ktorých niektorí dokonca kolapsovali.

Opera obsahuje nekompromisné obrazy, ktoré niektorí označujú za rúhanie, a divákov sa odporúča na ne pripraviť. Otázkou ostáva, či má mať opera hranice, alebo umenie má prekonávať všetky očakávania?

Sancta Susanna
foto: youtube.com

Opera Sancta Susanna šokuje divákov kontroverznými scénami

Štátna opera v Štuttgarte opäť otvára diskusiu o hraniciach umeleckej slobody predstavením opery Sancta Susanna. Tento provokatívny príbeh mníšky, ktorá preskúmava vlastnú s*xualitu, zahŕňa scény, ktoré pre niektorých divákov predstavujú extrémne emocionálne a fyzické vypätie. Počas prvých predstavení v Štuttgarte potrebovali viacerí návštevníci lekárske ošetrenie a traja diváci dokonca skolabovali. Štátna opera preto varuje publikum, aby sa vopred oboznámilo s obsahom inscenácie.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.