Politické napätie v koalícii oživuje šance na predčasné voľby, Slováci si môžu na ne staviť

“Osamostatnením sa poslanca Rudolfa Huliaka a jeho ďalších kolegov sa táto šanca, samozrejme, zvyšuje,“ doplnil Boško.

25.10.2024 (SITA.sk) – Tipsport SK prišiel s možnosťou staviť si na to, či sa v roku 2025 uskutočnia predčasné parlamentné voľby. Vedúci bookmakerov a špecialista na politické stávky Pavol Boško je názoru, že vzhľadom na spory medzi poslancami zvolenými za Slovenskú národnú stranu, ako aj na pomerne krehkú väčšinu vládnej koalícii je aktuálne hovoriť o jej ďalšej životaschopnosti.

„Prirodzene sa natíska otázka, aká je šanca na skrátenie volebného obdobia a predčasné voľby,“ uviedol Boško.

Tipsport však ďalej podotkol, že voliči vládnej koalície nemusia mať veľké obavy, pretože aktuálny kurz na možnosť „áno“, a teda to, že sa predčasné voľby v roku 2025 uskutočnia je 5,78:1. Na možnosť „nie, a teda, že sa neuskutočnia je kurz 1,08:1. Bookmakeri teda nepredpokladajú, že by sa v nasledujúcom roku predčasné voľby uskutočnili.

„Stále je to veľmi nepravdepodobné, ale osamostatnením sa poslanca Rudolfa Huliaka a jeho ďalších kolegov sa táto šanca, samozrejme, zvyšuje,“ doplnil Boško s tým, že cesta k predčasným voľbám je na Slovensku veľmi komplikovaná.

„Vyžaduje konsenzus zo strany parlamentných strán, čo aktuálne nie je veľmi reálne. Ale situácia v politike sa môže veľmi rýchlo zmeniť,“ uzavrel.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Predčasné parlamentné voľby
Zdroj: SITA.sk – Politické napätie v koalícii oživuje šance na predčasné voľby, Slováci si môžu na ne staviť © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.