Inžinier mimo Košíc zarobí o vyše 100 eur menej ako v krajskom meste. Analýza ukázala výrazné platové rozdiely

Najnovšia analýza dát portálu Platy.sk ukazuje výrazné platové rozdiely medzi krajskými mestami Košického a Prešovského kraja a oblasťami mimo nich.

17.10.2024 (SITA.sk) – Výrazné platové rozdiely sú medzi krajskými mestami Košického a Prešovského kraja. Najnovšia analýza dát portálu Platy.sk ukazuje výrazné platové rozdiely medzi krajskými mestami Košického a Prešovského kraja a oblasťami mimo nich.

Mimo hlavných miest krajov sú mzdy výrazne nižšie

Zatiaľ čo hlavné mestá krajov ponúkajú viac pracovných príležitostí a vyššie platy, mimo nich sú mzdy výrazne nižšie. V Košickom kraji zarobia procesní inžinieri v Košiciach priemerný základný mesačný plat 1 800 eur, čo je o 100 eur viac ako mimo krajského mesta.

Podobné rozdiely platia aj pre iné pozície, ako sú operátori výroby či odborní predajcovia. V Prešovskom kraji sú rozdiely o niečo menšie. Klientski pracovníci v Prešove dostávajú priemerne 1 230 eur, zatiaľ čo mimo neho zarobia o 70 eur menej.

Profesia days

Tieto údaje pochádzajú z najviac inzerovaných pozícií na portáli Profesia.sk, kde výrazne vedú predavači, obchodní zástupcovia, skladníci a ďalšie profesie. V Košiciach sa 23. a 24. októbra uskutočnia Profesia days, kde sa návštevníci môžu tešiť na workshopy v oblastiach ako práca s umelou inteligenciou či zladenie materstva a kariéry.

Tento najväčší festival kariérnych príležitostí na východe Slovenska, ktorý sa koná po šiestykrát v Kulturparku, prinesie bohatý program a otvorené brány od 10:00. Vstup je zdarma, vyžaduje sa však registrácia, ktorú organizátori odporúčajú vykonať online.

Viac k témam: KSK Košický samosprávny kraj, Mzdy, platové rozdiely, PSK Prešovský samosprávny kraj
Zdroj: SITA.sk – Inžinier mimo Košíc zarobí o vyše 100 eur menej ako v krajskom meste. Analýza ukázala výrazné platové rozdiely © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.