Izraelský tank v Libanone zranil dvoch príslušníkov mierových síl OSN, vystrelil na ich veliteľstvo v meste Nakúra

Minister obrany Talianska, ktoré má v Libanone na mierovej misii zhruba tisíc vojakov, si okamžite predvolal izraelského veľvyslanca.

10.10.2024 (SITA.sk) – Dvoch príslušníkov mierových síl v Libanone zranil izraelský tank, ktorý vystrelil na ich veliteľstvo v meste Nakúra na juhu krajiny, uviedli vo štvrtok Dočasné sily OSN v Libanone (UNIFIL). Tank podľa nich zasiahol pozorovaciu vežu. Zranených príslušníkov UNIFIL hospitalizovali.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Podľa vyhlásenia UNIFIL sídlo mierových síl a susedné pozície „boli opakovane zasiahnuté”. Vyhlásenie zároveň konštatuje, že izraelská armáda strieľala aj na neďaleký bunker, v ktorom boli mierové jednotky, pričom poškodila vozidlá a komunikačný systém.

Taliansky minister obrany Guido Crosetto si okamžite predvolal izraelského veľvyslanca, aby s ním hovoril o útoku na mierovú základňu OSN v južnom Libanone. Taliansko má v Libanone v rámci mierovej misie OSN približne tisíc vojakov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2024 (fotografie)

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt, Tank
Zdroj: SITA.sk – Izraelský tank v Libanone zranil dvoch príslušníkov mierových síl OSN, vystrelil na ich veliteľstvo v meste Nakúra © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.