Fiala a Tusk vyzvali EÚ na riešenie nelegálnej migrácie, reformy azylového systému sú nedostatočné

„Úlohou EÚ je skôr chrániť svoje vonkajšie hranice a minimalizovať nelegálnu migráciu, ako vytvárať vnútorné hranice,“ povedal Donald Tusk.

9.10.2024 (SITA.sk) – Premiéri Česka a Poľska v stredu po stretnutí v Prahe vyhlásili, že Európska únia musí urobiť viac pre riešenie nelegálnej migrácie a odsúdili prax obnovovania hraničných kontrol medzi 27 členskými štátmi bloku. Reformy azylového systému EÚ, ktoré členské štáty schválili v máji, sú podľa Fialunedostatočné“.

Úlohou EÚ je skôr chrániť svoje vonkajšie hranice a minimalizovať nelegálnu migráciu, ako vytvárať vnútorné hranice alebo hľadať mechanizmy na premiestňovanie skupín nelegálnych migrantov tam a späť v rámci Európy,“ povedal Tusk.

Maďarsko a Poľsko, ktoré sú dlhodobo proti akejkoľvek povinnosti krajín prijímať migrantov, hlasovali proti májovému balíku reforiem azylového systému, ale nedokázali ho zablokovať. Česká republika sa hlasovania zdržala.

Viac k témam: Český premiér, Hraničné kontroly, Nelegálna migrácia, poľský premiér
Zdroj: SITA.sk – Fiala a Tusk vyzvali EÚ na riešenie nelegálnej migrácie, reformy azylového systému sú nedostatočné © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.