V Programe Slovensko sú vyhlásené výzvy v hodnote 6,5 miliardy eur. Rašiho ministerstvo spúšťa mediálnu kampaň

Hodnota 6,5 miliardy eur predstavuje viac ako polovicu alokácie.

25.9.2024 (SITA.sk) – Necelý rok po nástupe Richarda Rašiho na post ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie sú v novom operačnom Programe Slovensko (PSK) vyhlásené výzvy v hodnote 6,5 miliardy eur, čo je viac ako polovica alokácie.

„Keď sme koncom októbra prišli na ministerstvo, vyhlásených bolo len 27 výziev a zazmluvnených bolo len päť projektov. Dnes je vyhlásených 180 výziev a zazmluvnených projektov je 720,“ informoval minister Richard Raši.

Dodal, že vlády Matoviča, Hegera a Ódora trestuhodne premrhali takmer polovicu programového obdobia, čo súčasné vedenie ministerstva musí teraz dobiehať.

Zlepšenie kvality života

Keďže MIRRI vo vyhlásených výzvach prekročilo 50 % vyčlenených prostriedkov pre Slovensko, spúšťa informačnú mediálnu kampaň v rámci povinnej publicity, ktorá má za cieľ prezentovať dôležitosť podpory z eurofondov poskytovaných v rámci Programu Slovensko.

Tento program, ktorý spravuje takmer 13 miliárd eur, je kľúčovým nástrojom na zlepšenie kvality života v slovenských regiónoch. Cieľom mediálnej kampane, ktorá pobeží vo verejnoprávnych aj súkromných médiách, je oboznámiť verejnosť s Programom Slovensko a zvyšovať tak povedomie o pozitívnom prínose a spravodlivom investovaní eurofondov poskytovaných Európskou úniou.

Posolstvo mediálnej kampane

MIRRI SR ako riadiaci orgán Programu Slovensko má povinnosť plniť tento cieľ a zohľadňovať informačné a komunikačné úlohy v súlade s politikou Európskej únie, čo vyplýva nielen z požiadaviek EK, ale aj z Komunikačnej stratégie na obdobie 2021 – 2027.

Pri komunikácii eurofondov bude ministerstvo využívať komunikačné kanály s najväčším zásahom, dosahom a dostupnosťou pre širokú verejnosť bez ohľadu na vek, vzdelanie alebo región. Hlavným posolstvom mediálnej kampane je prezentovať Dobre využité eurofondy pre zveľadenie a obnovu Slovenska. Kampaň štartuje v stredu a pobeží 12 týždňov.

Viac k témam: Eurofondy, Hegerova vláda, Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí), mediálna kampaň, Minister investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Operačný program Slovensko, Program Slovensko, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – V Programe Slovensko sú vyhlásené výzvy v hodnote 6,5 miliardy eur. Rašiho ministerstvo spúšťa mediálnu kampaň © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.