Pokusy o destabilizáciu koalície nepomôžu Dankovi stať sa predsedom parlamentu, vyhlásil Šutaj Eštok (video)

Minister vnútra upozornil, že osobné ambície nikdy nemôžu byť nadradené nad záujmy Slovenska a Slovákov.

24.9.2024 (SITA.sk) – Pokusy predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Andreja Danka o destabilizáciu vládnej koalície mu nepomôžu stať sa predsedom parlamentu. Vyhlásil to predseda strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok po predsedníctve strany.

Ako uviedol, ohradzujú sa voči zavádzajúcim a mylným tvrdeniam predsedu SNS, ktorými oslabuje vládnu koalíciu. Minister vnútra upozornil, že osobné ambície nikdy nemôžu byť nadradené nad záujmy Slovenska a Slovákov. V tejto súvislosti Šutaj Eštok pripomenul, že podľa koaličnej zmluvy pozícia predsedu parlamentu prináleží strane Hlas-SD.

Narušenie fungovania koalície

Jeho útoky na ministrov Hlasu mu nepomôžu stať sa predsedom parlamentu. Nenecháme sa vydierať. Takéto kroky len zhoršujú jeho politickú pozíciu a narúšajú fungovanie koalície,” zdôraznil predseda Hlasu.

Podľa Šutaja Eštoka je čas, aby sa Danko posunul ďalej, prijal realitu politickej situácie a vrátil sa z role rozbíjača koalície späť do role spoľahlivého koaličného partnera.

Ja ho takto vnímam, a to aj napriek všetkým jeho vyjadreniam. Verím, že sa z tejto cesty osobných invektív a neprávd vráti späť tam, kde nás chcú vidieť všetci naši voliči, a to je za jeden stôl,” doplnil minister vnútra a vyzval predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), aby čo najskôr zvolal stretnutie koaličných lídrov.

Pripravení na tvrdú reakciu

Je podľa neho potrebné v čo najkratšom čase vyriešiť všetky problémy, ktoré koalícia aktuálne tlačí pred sebou. Súčasne upozornil, že sú pripravení pri takýchto útokoch na okamžitú a tvrdú reakciu.

Nás v Hlase nezaujímajú ani mocenské hry ani súboje, ktoré by v koalícii nemali existovať. Ak sa máme o niečo biť, tak sa máme biť za ľudí, nie medzi sebou,” dodal Šutaj Eštok.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister vnútra SR, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS)
Zdroj: SITA.sk – Pokusy o destabilizáciu koalície nepomôžu Dankovi stať sa predsedom parlamentu, vyhlásil Šutaj Eštok (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.