Policajti objasnili dopravnú nehodu, pri ktorej zomrel 21-ročný chodec, vodič sa chcel auta zbaviť v jazere (video)

Kriminalisti zadržali a do policajnej cely umiestnili aj 29-ročnú spolujazdkyňu.

24.9.2024 (SITA.sk) – Policajti objasnili tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej v nedeľu skoro ráno prišiel na ceste pri obci Kúty v okrese Senica o život 21-ročný chodec.

Vodič auta, ktoré mladíka zrazilo, z miesta nehody ušiel, neposkytol mu a ani neprivolal pomoc. Policajti po náročnom pátraní našli smrtiace vozidlo v jazere.

Analyzovali aj kamerové záznamy

„Náročnou operatívno-pátracou činnosťou a analýzou množstva kamerových záznamov sa im podarilo zistiť, kde sa auto nachádza a kto ho mal v čase skutku šoférovať,“ informovala trnavská polícia.

Vodič auto najskôr ukryl v jednej z obcí v okrese Malacky. V noci z nedele na pondelok sa ho potom snažiť zbaviť v jazere pri obci Borský Svätý Jur. Odtiaľ si ho už vytiahli policajti spolu hasičmi.

Krátko na to policajti vypátrali a zadržali aj samotného vodiča. Kriminalisti zadržali a do policajnej cely umiestnili aj 29-ročnú spolujazdkyňu.

Vodič mal zákaz šoférovať

Vyšetrovateľ obvinil 50-ročného muža z prečinov usmrtenia, neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, a keďže šoféroval v čase, keď to mal súdom zakázané, aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. V zmysle zákona môže obvinenému mužovi hroziť trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Mladú ženu vyšetrovateľ obvinil z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom, za čo jej môže hroziť strata slobody až na tri roky.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Tragická dopravná nehoda
Zdroj: SITA.sk – Policajti objasnili dopravnú nehodu, pri ktorej zomrel 21-ročný chodec, vodič sa chcel auta zbaviť v jazere (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.