Už aj po bratislavských kaviarňach sa čoraz viac šepká, že o osude Šimečku je dávno rozhodnuté, hovorí Šutaj Eštok (video)

Strana Hlas-SD vyzýva Michala Šimečku, aby sám odstúpil z postup podpredsedu parlamentu.

4.9.2024 (SITA.sk) – Strana Hlas-SD vyzýva predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku, aby odstúpil z postu podpredsedu parlamentu.

Podozrenia z rodinkárstva

Podľa šéfa Hlasu-SD Matúša Šutaja Eštoka každý deň pribúdajú nové informácie o tom, ako si na Slovensku žila rodina Michala Šimečku z verejných peňazí za ostatné roky, keď bol Michal Šimečka europoslancom a neskôr poslancom Národnej rady SR.

Milión eur, ktoré rodina získala pri vážnych podozreniach z viacnásobného porušenia zákona z verejných peňazí za štyri roky – to je správa, ktorá nie je zlučiteľná s funkciou podpredsedu parlamentu. Aj preto vyzývam predsedu Progresívneho Slovenska, aby sa vzhľadom k zverejneným správam vzdal funkcie vo vedení NR SR a sám sa tak vyhol hanbe, ktorej bude čeliť pri odhaľovaní ďalších nepríjemných informácií, ktoré aktuálne priniesol audit Ministerstva spravodlivosti,“ vyhlásil Šutaj Eštok s dodatkom, že podľa auditu došlo k viacerým manipuláciám, súčasťou ktorých boli aj neziskovky rodiny Šimečkovcov.

Návrh na odvolanie Šimečku

Predseda Hlasu-SD si želá, aby si opozícia dokázala vybrať na post podpredsedu parlamentu osobnosť, „ktorá vo verejnosti nevzbudzuje podozrenia z rodinkárstva, korupcie a klientelizmu, a má na viac, než na samozvaný etalón slušnosti a spravodlivosti s menom Michal Šimečka“. Na záver dodal, že po bratislavských kaviarňach sa čoraz viac šepká, že o osude Michala Šimečku je dávno rozhodnuté a spomína sa meno Ivana Korčoka.

Návrh na odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu podajú koaličné strany Smer-SD a Slovenská národná strana (SNS) vo štvrtok 5. septembra. V utorok o tom informoval šéf Smeru-SD a predseda vlády Robert Fico.

Ako povedal, na otvorenie mimoriadnej schôdze budú potrené aj hlasy koaličnej strany Hlas-SD. Ak bude schôdza otvorená, Smer-SD bude podľa Fica trvať na hlasovaní. Aký bude výsledok hlasovania však podľa vlastných slov nevie.

Ja môžem garantovať za všetkých poslancov strany Smer-SD, že máme rovnaký názor na pána Šimečku, že takýto človek nepatrí na pozíciu podpredsedu národnej rady,“ vyhlásil Fico.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Odvolanie, Podpredseda Národnej rady SR (NR SR), Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS), Predseda strany Hlas-SD, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Už aj po bratislavských kaviarňach sa čoraz viac šepká, že o osude Šimečku je dávno rozhodnuté, hovorí Šutaj Eštok (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.