Špecializovaný trestný súd zamietol žiadosť Ficovho atentátnika o prepustenie na slobodu

Podľa generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku vyhovel návrhu prokurátorky Generálnej prokuratúry SR a rozšíril dôvody väzby obvineného.

23.8.2024 (SITA.sk) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu zamietol žiadosť obvineného J. C. vo veci vražedného útoku na predsedu vlády SR Roberta Fica o prepustenie z väzby na slobodu.

Podľa generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku vyhovel návrhu prokurátorky Generálnej prokuratúry SR a rozšíril dôvody väzby obvineného, pretože je trestne stíhaný pre trestný čin teroristického útoku. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) postrelil v stredu 15. mája v Handlovej atentátnik Juraj C. Zaútočil pred domom kultúry, kde v stredu zasadala vláda. Stalo sa to v čase, keď premiér išiel medzi ľudí.

Juraja C. obvinila Národná kriminálna agentúra na druhý deň po streľbe z pokusu o úkladnú vraždu, čoho sa mal dopustiť na chránenej osobe. Hrozí mu 25 rokov až doživotie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

Viac k témam: Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Špecializovaný trestný súd zamietol žiadosť Ficovho atentátnika o prepustenie na slobodu © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.