Južné Česko aj časť Prahy zasiahli veľmi silné búrky, hasiči hlásia desiatky výjazdov

Na niektorých miestach spadlo až 100 milimetrov zrážok.

18.8.2024 (SITA.sk) – Južné Česko v nedeľu zasiahli veľmi silné búrky a na niektorých miestach spadlo až 100 milimetrov zrážok. V regiónoch miest Vimperk a Strakonice hasiči popoludní zasahovali viac ako 20-krát. V 16 prípadoch čerpali vodu a okrem toho odstraňovali popadané stromy.

V okolí mesta Zbiroh spadlo podľa radarových odhadov zhruba 100 milimetrov zrážok, uviedol Český hydrometeorologický ústav. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

#KonvektivniSkupina Stachy na Šumavě zasáhla velmi intenzivní bouřka s úhrny patrně přes 80 mm. V místě jsou velké škody (níže foto od Tomáše Kůse). Na Zbirožsku pak spadlo dle radarových odhadů i kolem 100 mm. Bouřky se vyvíjí i ve východních částech Čech a i nadále budou mít… pic.twitter.com/IxGVkjHAzd
— Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) (@CHMUCHMI) August 18, 2024

Silný dážď trápil aj Prahu, kde voda zaplavila mestskú časť Motol. „Zasahujeme pri 13 udalostiach na severozápade Prahy, ide najmä o odčerpávanie vody z pivníc a z komunikácií,” uviedli pred 17. hodinou na sieti X pražskí hasiči.

Z důvodu silného deště zasahujeme v současné době u 13 událostí na severozápadě Prahy, zejména se jedná o odčerpávání vody ze sklepů a komunikací. Vypomáháme i u 2 událostí kolegům @HZS_STC v nejbližších oblastech města. pic.twitter.com/ACb0tY5WLT
— Hasiči Praha ???? (@HasiciPraha) August 18, 2024

Viac k témam: Extrémne počasie, Hasiči, Povodne, Silné búrky
Zdroj: SITA.sk – Južné Česko aj časť Prahy zasiahli veľmi silné búrky, hasiči hlásia desiatky výjazdov © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.