Čelí Slovensko bezprostrednej teroristickej hrozbe? Šutaj Eštok prehovoril o aktuálnych bezpečnostných opatreniach

V diskusnej relácii V politike spravodajskej televízie 3 to povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

18.8.2024 (SITA.sk) – Slovenska sa momentálne napriek zlej bezpečnostnej situácii vo svete netýka bezprostredná teroristická hrozba. V diskusnej relácii V politike spravodajskej televízie TA3 to povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Ako ďalej uviedol, rezort vnútra v rámci prevencie teroristických hrozieb spolupracuje napríklad so Slovenskou informačnou službou alebo Vojenským spravodajstvom.

„Práve preto sme aj urobili pred troma týždňami ďalšiu bezpečnostnú akciu na ukrajinskej hranici,” uviedol minister s tým, že nelegálna migrácia je možným iniciátorom vzniku teroristického útoku.

Podľa predsedu opozičného KDH Milana Majerského je v prípade nelegálnej migrácie potrebné intenzívne komunikovať s Európskou úniou.

„Vieme, že cez Frontex je tam vyčlenená takmer jedna miliarda eur na zabezpečenie vonkajšej hranice únie. Tam to musí byť posilnené,” skonštatoval Majerský.

Viac k témam: diskusná relácia V politike, Minister vnútra SR, televízia TA3, teroristická hrozba
Zdroj: SITA.sk – Čelí Slovensko bezprostrednej teroristickej hrozbe? Šutaj Eštok prehovoril o aktuálnych bezpečnostných opatreniach © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.