Päťdesiatdva percent slovenských klubov je za účasť hráčov z KHL v reprezentácii, ukázal prieskum hokejového zväzu

Nateraz nie je známe, či daný prieskum bude mať nejaký vplyv na kreovanie nominácie na blížiaci sa turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026.

2.8.2024 (SITA.sk) – Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v piatok zverejnil výsledky prieskumu týkajúceho sa účasti hráčov z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v reprezentácii Slovenska.

V oficiálnom stanovisku sa uvádza, že 52 percent slovenských klubov vyjadrilo kladný postoj k účasti vyššie spomenutých hokejistov.

Desať percent klubov sa zdržalo

“Kluby slovenského hokejového hnutia mohli na základe návrhu zástupcu HKM Zvolen Dušana Mráza z aprílového zasadnutia Kongresu SZĽH v uplynulých týždňoch vyjadriť svoj názor na účasť hráčov s platným kontraktom v KHL v slovenskej reprezentácii. Do názorového prieskumu boli zahrnuté všetky kluby, ktoré mali právo hlasovať na Kongrese SZĽH. Z tých, ktoré zahlasovali, bolo za účasť hráčov KHL v reprezentácii 52 percent, proti účasti hráčov KHL v reprezentácii bolo 38 percent klubov, pričom 10 percent klubov sa zdržalo,“ uvádza sa v stanovisku na webe Hockeyslovakia.sk.

Nateraz nie je známe, či daný prieskum bude mať nejaký vplyv na kreovanie nominácie na blížiaci sa turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026.

Tréneri budú mať voľnú ruku

Ten sa uskutoční od 29. augusta do 1. septembra v Bratislave a okrem Slovákov na ňom budú o postup do Milána bojovať aj výber Maďarska, Rakúska a Kazachstanu.

„Hokejové hnutie sa v názorovom prieskume teda prikláňa k verzii, že reprezentácia by mala byť na jednotlivých turnajoch v čo najsilnejšom možnom zložení bez ohľadu na klubovú príslušnosť hráčov. Tréneri národného mužstva tak budú mať pri nominácii na medzinárodné turnaje voľnú ruku a bude na jednotlivých hráčoch, či nomináciu do reprezentácie príjmu. Nominácia hráčov a realizačného tímu na augustový finálový turnaj olympijskej kvalifikácie bude známa v najbližších týždňoch,” stojí tiež v stanovisku SZĽH.

Viac k témam: KHL, Prieskum, Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov
Zdroj: SITA.sk – Päťdesiatdva percent slovenských klubov je za účasť hráčov z KHL v reprezentácii, ukázal prieskum hokejového zväzu © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.