Výstavba novej lanovky v Bachledovej doline je v plnom prúde, dĺžka trasy bude 1 100 metrov

Výjazd lanovky bude trvať tri minúty a 40 sekúnd.

27.7.2024 (SITA.sk) – V horskom stredisku v Bachledovej doline v Ždiari pokračujú práce na výstavbe novej lanovky. Pôjde o šesťsedačkovú lanovku s bublinami, ktorá má byť novinkou už nadchádzajúcej zimnej sezóny.

Ako ďalej informovalo stredisko na svojej internetovej stránke, dĺžka jej trasy bude predstavovať 1 100 metrov s prevýšením 230 metrov. Prepravná kapacita lanovky bude 2 950 osôb za hodinu, disponovať bude 66 vozňami. Výstavba novej lanovky v Belianskych Tatrách je podľa strediska v plnom prúde a s pomocou helikoptér napreduje rýchlym tempom.

Svah Furmanec 1 a 2 je skvelý pre lyžiarov a týmto sa pozdvihne celkový komfort a kapacita strediska,“ povedal na margo projektu v marci pre agentúru SITA marketingový manažér strediska Michal Rusiňak.

Podľa strediska bude výjazd lanovky trvať tri minúty a 40 sekúnd, pričom bubliny budú poskytovať ochranu pred nepriaznivým počasím a zvýšia pohodlie počas jazdy. Ešte v roku 2018 otvorili v stredisku novú desaťmiestnu kabínovú lanovku s prepravnou kapacitou 1 734 ľudí za hodinu. Nahradila staršiu trojsedačkovú lanovku, ktorá už kapacitne nepostačovala.

Viac k témam: Bachledova dolina, horské strediská, Lanovka
Zdroj: SITA.sk – Výstavba novej lanovky v Bachledovej doline je v plnom prúde, dĺžka trasy bude 1 100 metrov © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.