Deklarácia o zvrchovanosti SR bola prijatá pred 32 rokmi, Slovensko oslavuje s vatrami a kultúrnymi podujatiami

Deklarácia je základným dokumentom, ktorý potvrdzuje právo slovenského národa na sebaurčenie a samostatnosť.

17.7.2024 (SITA.sk) – Slovensko si v stredu pripomína významný míľnik v dejinách – výročie Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky. Poukazuje na to predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik s tým, že deklarácia je základným dokumentom, ktorý potvrdzuje právo slovenského národa na sebaurčenie a samostatnosť. Historická udalosť, ktorá sa odohrala pred 32 rokmi, predstavuje jeden z kľúčových momentov v procese formovania samostatnej a suverénnej Slovenskej republiky.

„Význam tohto aktu sa odráža nielen na národnej úrovni, ale aj v každodennom živote našich miest a obcí. Naše mestá a obce zohrávajú kľúčovú úlohu v budovaní a udržiavaní demokratických hodnôt a prosperujúcej spoločnosti,“ uviedol Božik. Pri príležitosti tohto významného pamätného dňa je preto podľa neho dôležité, aby sme si pripomenuli hodnoty slobody, demokracie a solidarity, na ktorých stoja základy našej štátnosti.

Počas uplynulého a tohto týždňa organizujú mestá a obce po celom Slovensku vatry zvrchovanosti a rôzne kultúrno-spoločenské podujatia, aby oslávili tento významný moment našej histórie. Tieto podujatia poskytujú podľa predsedu ZMOS-u príležitosť nielen osláviť, ale aj zamyslieť sa nad našou minulosťou a budúcnosťou.

„Vyjadrujem poďakovanie všetkým, ktorí sa podieľajú na organizácii týchto podujatí, ako aj všetkým občanom, ktorí sa ich zúčastňujú. Spoločne tvoríme príbeh Slovenskej republiky, príbeh hrdosti, nezávislosti a zvrchovanosti,“ povedal Božik.

Viac k témam: Deklarácia o zvrchovanosti Slovenskej republiky, Pamätný deň, predseda Združenia miest a obcí Slovenska, Výročie
Zdroj: SITA.sk – Deklarácia o zvrchovanosti SR bola prijatá pred 32 rokmi, Slovensko oslavuje s vatrami a kultúrnymi podujatiami © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.