Demokratov mrzí, že zostali tesne pod piatimi percentami a nezískali žiadny mandát. Rozhodnutie voličov však rešpektujú

Ďakujú však všetkým ľuďom, ktorí prišli voliť, a tiež svojim voličom a sympatizantom.

9.6.2024 (SITA.sk) – Strana Demokrati sa podľa neoficiálnych výsledkov volieb nedostala do Európskeho parlamentu, získala 4,68 percenta voličov.

Ako uviedli Demokrati vo svojom stanovisku, volebný výsledok ich mrzí o to viac, že ak by získali päť percent, podľa predbežných prepočtov by mal Smer-SD o jeden mandát menej. Ďakujú však všetkým ľuďom, ktorí prišli voliť, a tiež svojim voličom a sympatizantom.

Zostali sme tesne pod piatimi percentami. Rešpektujeme však, že sa tak občania rozhodli a zverili zastupovanie Slovenska v Bruseli iným stranám. Veríme, že najmä víťaz volieb si je vedomý svojej zodpovednosti, pretože teraz prichádza skutočná práca a marketing už nebude stačiť,“ uviedla mimoparlamentná strana Jaroslava Naďa.

Demokrati poukazujú na to, že osem z 15 poslancov nie sú zaradení v žiadnych europarlamentných frakciách, čo znamená, že ich možnosť čokoľvek ovplyvniť v prospech Slovenska bude nulová. Zároveň zdôraznili, že sa nevzdávajú a neustupujú.

Nie, nerobíme to a nikdy sme nerobili kvôli funkciám, ale kvôli Slovensku. Budeme stále poukazovať na zlé kroky vlády, chyby, korupciu a navrhovať nové riešenia, ktoré našu krajinu posúvajú dopredu,“ dodala strana.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Demokratov mrzí, že zostali tesne pod piatimi percentami a nezískali žiadny mandát. Rozhodnutie voličov však rešpektujú © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.