Americký prezident odsudzuje útok na premiéra Fica, s manželskou sa modlia za jeho rýchle uzdravenie

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg na mikroblogovacej sieti X napísal, že je „šokovaný a zhrozený zo streľby na premiéra Roberta Fica”.

15.5.2024 (SITA.sk) – Znepokojenie zo správy o útoku na slovenského premiéra Roberta Fica vyjadril americký prezident Joe Biden.

„Jill a ja sa modlíme za rýchle uzdravenie a myslíme na jeho rodinu a ľudí na Slovensku. Odsudzujeme tento hrozný akt násilia. Naša ambasáda je v úzkom kontakte s vládou SR a je pripravená pomôcť,” uviedol Biden vo vyhlásení zverejnenom na internetovej stránke Bieleho domu.

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg na mikroblogovacej sieti X napísal, že je „šokovaný a zhrozený zo streľby na premiéra Roberta Fica”. Dodal, že predsedovi slovenskej vlády praje veľa síl na skoré uzdravenie.

„Moje myšlienky sú s Robertom Ficom, jeho blízkymi a obyvateľmi Slovenska,” konštatoval šéf NATO.

Shocked and appalled by the shooting of Prime Minister Robert Fico. I wish him strength for a speedy recovery. My thoughts are with Robert Fico, his loved ones, and the people of Slovakia.— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) May 15, 2024

Viac k témam: Americký prezident, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Americký prezident odsudzuje útok na premiéra Fica, s manželskou sa modlia za jeho rýchle uzdravenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.