Kubiš oznámil, koho bude voliť v prezidentských voľbách. Slovákom však nechce radiť

Neúspešný kandidát zároveň vyzval ľudí, aby išli v sobotu voliť.

3.4.2024 (SITA.sk) – Neúspešný kandidát za prezidenta Ján Kubiš bude v druhom kole prezidentských volieb voliť predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD).

Uviedol to pre verejnoprávne médium RTVS s tým, že voličom nechce radiť, koho majú ísť voliť. Súčasne ich však vyzval, aby v sobotu voliť prišli. Kubiš získal v prvom kole volieb celkovo 2,03 percenta hlasov.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

S Kubišom sa po voľbách osobne stretli Pellegrini aj jeho náprotivok občiansky kandidát Ivan Korčok, ktorý informoval, že Kubiš nedá odporúčanie svojim voličom ani pre jedného kandidáta v druhom kole.

„Utvrdil som sa, že s oboma sa v mnohých názoroch zhodujem, v niektorých ani nie, a to aj v pre mňa zásadných záležitostiach. Oboch kandidátov som informoval, že svojich voličov budem vyzývať k účasti na druhom kole volieb, ale rozhodnutie, koho voliť ponechám na nich. Sám sa voľby plánujem zúčastniť, ale rozhodnutie o tom, koho budem voliť ovplyvnia aj ich doterajšie postoje, aj vedenie kampane nimi a ich prívržencami,” napísal Kubiš na sociálnej sieti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentské voľby na Slovensku 2024 (fotografie)

Viac k témam: Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Kubiš oznámil, koho bude voliť v prezidentských voľbách. Slovákom však nechce radiť © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.