Slovenskí hokejisti zdolali Nemcov aj v druhom zápase, v predĺžení rozhodol Okuliar

Vo Zvolene sa slovenskí reprezentant predstavili po viac ako štrnástich rokoch.

8.2.2024 (SITA.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia uspela aj vo svojom druhom zápase v kalendárnom roku 2024, po stredajšom triumfe 5:2 triumfovali Slováci na rovnako mieste nad totožným súperom aj vo štvrtok a zdolali ho 4:3 po predĺžení.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho vo štvrtok viedli 1:0 aj prehrávali 1:2, skóre potom otočili na 3:2 a inkasovali gól 84 sekúnd pred treťou sirénou. Uspeli však v predĺžení, v ktorom v početnej výhode skóroval Oliver Okuliar.

Skóre otvoril Mudrák

Vo Zvolene sa slovenskí reprezentant predstavili po viac ako štrnástich rokoch. V 77. vzájomnom súboji v ére samostatnosti dosiahli Slováci 41. triumf, okrem toho sa zrodila aj jedna remíza a 34-krát zvíťazili Nemci. Vo štvrtok sa vo Zvolene zrodil tretí triumf Slovákov bez prerušenia.

Nemeckí hokejisti začali štvrtkové stretnutie aktívnejšie, ale skóre duelu otvoril v 12. minúte Dávid Mudrák skóroval z prečíslenia. Radosť domáceho publika však netrvala dlho, pretože Luis Schinko sa zbavil obrancu Borisa Brincka a prekonal Samuela Hlavaja.

Nevyužili presilovky

V závere prvej časti sa slovenský tím ubránil početnej výhode súpera pri vylúčení Adama Lukošika. V úvode druhej časti dve presilovky nevyužili ani Slováci a pykali, keďže v 31. minúte Danjo Leonhardt využil zadovku od Alexandra Blanka.

Ešte v druhej dvadsaťminútovke slovenský výber otočil, keď najprv vo vlastnom oslabení vyrovnal Róbert Džugan a vzápätí už v presilovke skóroval aj Alex Tamáši.

V tretej tretine sa nemecký výber snažil o vyrovnanie, ale gólman Hlavaj nekapituloval. V 56. min mohol pridať poistku Andrej Kukuča, ale jeho pokus spoza obrancu skončil na brankárovi súpera.

Hralo sa v predĺžení

V úplnom závere mali Nemci výhodu presilovky a siahli aj k hre bez brankára, čo v 59. minúte využili na tretí gól. Duel dospel až do predĺženia, ktoré Slováci začali početnou výhodou a tréner Ramsay odvolal Hlavaja, v presilovke o triumfe domácich rozhodol Okuliar.

“Opäť to bol veľmi rýchly duel. A keď tam boli chybičky, chalani hrali. V predĺžení sme zvolili hru bez brankára, keďže hrať piati proti trom je lepšie ako štyria proti trom. Základ bol uspieť na vhadzovaní,” zhodnotil v prenose JOJ Šport hlavný kouč Craig Ramsay.

Tiež dodal: “Hrali sme proti kvalitnému súperovi, bola to pre nás skutočná skúška. Od chlapcov sme chceli, aby sme hrali rýchlo a tvrdo, jednoducho svoju hru.”

Prípravný medzištátny zápas výberov mužov – Zvolen:

Slovensko – Nemecko 4:3 po predĺžení (1:1, 2:1, 0:1 – 1:0) – doplnkové nájazdy: 0:1
Góly: 12. Mudrák, 37. Džugan (Lukošik), 38. Tamáši (Mudrák, Baláž), 61. Okuliar (Mudrák, Ivan) – 15. Schinko (Wirth, Leonhardt), 31. Leonhardt (Blank, Mik), 59. Brunnhuber (Krauss, Schinko)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Snášel, Hronský – Stanzel, D. Konc. ml., 3565 divákov

Zostavy:
Slovensko: Hlavaj – Mudrák, Ivan, Bučko, Gajdoš, Korenčik, Golian, Brincko, Beňo – Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar – Kolenič, Kollár, Hrehorčák – Kukuča, Baláž, Kašlík – Džugan, Myklucha, Lukošik
Nemecko: Bugl – Sennhenn, Klein, Mik, Geibel, Pilu, Preto, Dziambor, Wirth – Jentzsch, Fleischer, Krauss – Schinko, Leonhardt, Blank – Nijenhuis, Heigl, Oswald – Wohlgemuth, Brunnhuber, Calster

Viac k témam: Prípravný zápas, Slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: SITA.sk – Slovenskí hokejisti zdolali Nemcov aj v druhom zápase, v predĺžení rozhodol Okuliar © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.