Roskoványi zostalo osvedčenie o bezpečnostnej previerke. Spomínal ju Kočner, Susko ju však považuje za skúsenú odborníčku

Vláda SR na zasadnutí v utorok 6. februára rozhodla, že novou štátnou tajomníčkou rezortu spravodlivosti bude Katarína Roskoványi.

7.2.2024 (SITA.sk) – Nová štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Katarína Roskoványi absolvovala bezpečnostný pohovor s príslušníkmi Národného bezpečnostného úradu a po jeho absolvovaní jej osvedčenie o bezpečnostnej previerke zostalo naďalej v platnosti.

Uvádza sa to v stanovisku ministerstva spravodlivosti k medializovaným informáciám, že sa jej meno objavilo v komunikáciách podnikateľa Mariana Kočnera. Podľa rezortu však bola predmetná komunikácia vedená tretími osobami a ani z nej nevyplýva, že by o nej Roskoványi vedela.

„Minister spravodlivosti SR Boris Susko považuje Katarínu Roskoványi za skúsenú odborníčku v oblasti práva, čo dokazuje aj jej doterajšia prax i publikačná činnosť a je presvedčený, že na poste štátnej tajomníčky bude prínosom,” uviedol rezort. Zároveň doplnil, že po jej nástupe ministerstvo pristúpi k zmene organizačnej štruktúry tak, aby bol zabezpečený plynulý chod rezortu, vzhľadom na množstvo agendy, ktorú má rezort v gescii.

Vláda SR na zasadnutí v utorok 6. februára rozhodla, že novou štátnou tajomníčkou rezortu spravodlivosti bude Katarína Roskoványi. Podľa medializovaných informácií Kočner spomínal Roskoványi ako sebe blízku osobu, keď si v januári 2018 písal s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, koho všetkého má „podchyteného”.

Viac k témam: Bezpečnostná previerka, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister spravodlivosti SR, Nová štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti
Zdroj: SITA.sk – Roskoványi zostalo osvedčenie o bezpečnostnej previerke. Spomínal ju Kočner, Susko ju však považuje za skúsenú odborníčku © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.