Hnutie Slovensko plánuje upraviť zákon o pobyte cudzincov, Mikulec avizoval zmeny týkajúce sa tlačiva (video)

Dodal, že migranti si mysleli, že tlačivo je akýmsi potvrdením o pobyte na území Európskej únie.

20.11.2023 (SITA.sk) – Hnutie Slovensko plánuje upraviť zákon o pobyte cudzincov. Zmeny by sa mali týkať tlačiva o pobyte, ktoré obdržia cudzinci po príchode na Slovensko.

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS)

Ako ďalej pripomenul na dnešnej tlačovej besede poslanec a bývalý minister vnútra Roman Mikulec (hnutie Slovensko), tlačivo sa začalo cudzincom vydávať ešte počas predchádzajúcej vlády Roberta Fica (Smer-SD) a hlasovali zaň aj poslanci, ktorí v súčasnosti pôsobia v strane Hlas – sociálna demokracia.

„Zmena, ktorú chceme navrhnúť, spočíva v tom, aby bola vypustená povinnosť policajtov vydávať potvrdenie o zotrvaní na území Slovenska osobám pochádzajúcich z tretích krajín, teda migrantom, u ktorých existuje prekážka v administratívnom vyhostení. Vyskytuje sa napr. u ľudí pochádzajúcich zo Sýrie, ktorá je podľa medzinárodného práva a nariadenia Európskeho parlamentu uznaná ako vojnová krajina,“ priblížil Mikulec.

Dodal, že migranti si mysleli, že tlačivo je akýmsi potvrdením o pobyte na území Európskej únie a taktiež, že na základe tlačiva sa budú môcť presunúť do iných krajín.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: bývalý minister vnútra, Cudzinci, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Migranti, Novela zákona, Predseda strany Smer-SD, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Hnutie Slovensko plánuje upraviť zákon o pobyte cudzincov, Mikulec avizoval zmeny týkajúce sa tlačiva (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.