Odchod Hamrana a Lipšica ovplyvní objasňovanie veľkých káuz, obáva sa viac ako polovica opýtaných

Vyplýva to z výsledkov prieskumu, ktorý robila agentúra AKO.

20.10.2023 (SITA.sk) – Odchod policajného prezidenta Štefana Hamrana a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica ovplyvní podľa 54,2 percenta opýtaných objasňovanie veľkých káuz. Vyplýva to z výsledkov prieskumu, ktorý robila agentúra AKO pre reláciu TV JOJ Na hrane.

Mierne nadpriemerne takto odpovedali muži, mladší ľudia s vysokoškolským vzdelaním, respondenti z Bratislavského, Trnavského a Trenčianskeho kraja, občania maďarskej národnosti a tí, ktorí v parlamentných voľbách volili strany Progresívne Slovensko, SaS, KDH a koalíciu OĽANO.

Naopak, takmer štvrtina (24,1 percenta) respondentov si myslí, že odchod Hamrana a Lipšica neovplyvní objasňovanie káuz. Mierne nadpriemerne takto odpovedali muži, 50 až 65-roční, menej vzdelaní, zo Žilinského a Banskobystrického kraja a tí, ktorí do Národnej rady SR volili SNS, Hlas-SD a Smer-SD.

Až 21,7 percenta opýtaných nevedelo na otázku odpovedať. Nadpriemerne takto odpovedali ženy, respondenti vo veku 66 rokov a viac, z Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja a voliči Hlasu-SD.

Výskum robila agentúra AKO telefonicky na reprezentatívnej vzorke 1 000 respondentov od 10. do 16. októbra. Respondenti mali odpovedať na otázku: „Je pravdepodobné, že nová koalícia sa pokúsi o personálne zmeny na čele polície a úradu špeciálnej prokuratúry. Ovplyvní alebo neovplyvní podľa vás odchod Štefana Hamrana a Daniela Lipšica objasňovanie veľkých káuz?“

Viac k témam: Policajný prezident, Prieskum, Špeciálny prokurátor
Zdroj: SITA.sk – Odchod Hamrana a Lipšica ovplyvní objasňovanie veľkých káuz, obáva sa viac ako polovica opýtaných © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.