Predsedníctvo strany Hlas-SD schválilo nominácie na post predsedu parlamentu a posty ministrov

Strana Hlas obsadí sedem ministerských kresiel.

16.10.2023 (SITA.sk) – Predsedníctvo strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) dnes schválilo nominácie strany na post predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a na posty ministrov novej vlády.

Sedem ministerských kresiel

Ako informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková, na základe koaličnej zmluvy so stranami Smer-SD a Slovenská národná strana obsadí Hlas sedem ministerských kresiel. Mená jednotlivých ministrov predstaví strana v utorok 17. októbra o 10:00.

„Sme presvedčení, že nová vláda musí začať od prvého dňa tvrdo pracovať na riešení zásadných problémov ľudí na Slovensku. Preto sme našich nominantov vyberali s maximálnou zodpovednosťou, tak, aby každý nový minister nebol nováčikom vo svojej oblasti, ale mal s ňou už doterajšiu skúsenosť. V súlade s politickou kultúrou oznámim tieto mená predsedovi Smeru Robertovi Ficovi, ktorý je poverený zostavením vlády, a následne ich v utorok predstavíme aj verejnosti,“ uviedol po rokovaní predsedníctva líder Hlasu Peter Pellegrini.

Ministerstvá v katastrofálnom stave

Hlas-SD na základe koaličnej zmluvy ponesie zodpovednosť za ministerstvá sociálnych vecí, zdravotníctva, školstva, vnútra, regionálneho rozvoja, hospodárstva a za post vicepremiéra, zodpovedného za európske prostriedky z plánu obnovy. Nominuje aj kandidáta na post predsedu Národnej rady Slovenskej republiky.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Fico, Pellegrini a Danko podpísali Koaličnú zmluvu (fotografie)

„Hlas-SD s plnou vážnosťou preberá najväčšiu zodpovednosť v rámci novej vládnej koalície za ministerstvá, ktoré najviac ovplyvňujú život ľudí na Slovensku. Zároveň hovorím veľmi otvorene, že sú to ministerstvá náročné a mnohé z nich sú po vládach Igora Matoviča a Eduarda Hegera v katastrofálnom stave. Ale spravíme presne to, čo sme pred voľbami sľubovali. Budeme sa snažiť čo najrýchlejšie upratať neporiadok, ktorý tu po predchádzajúcich vládach ostal, a potom dať všetkým týmto oblastiam výrazné impulzy, aby sme štyri roky neprešľapovali na mieste a aby ľudia pocítili skutočné výsledky,“ zdôraznil Peter Pellegrini.

Video: Podpis Koaličnej zmluvy

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2023/10/podpis-koalicnej-zmluvy.mp4

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Nominácie, noví ministri, predseda hnutia OĽaNO a priatelia, Predseda NR SR, Predseda strany Demokrati, Predseda strany Hlas-SD, Predseda strany Smer-SD, vládna koalícia
Zdroj: SITA.sk – Predsedníctvo strany Hlas-SD schválilo nominácie na post predsedu parlamentu a posty ministrov © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.