Rusi majú na Ukrajine veľké straty a my to istotou vieme, tvrdí predstaviteľ NATO a „vytiahol“ aj číslo

Predstaviteľ NATO uviedol, že Rusi utrpeli podstatne väčšie straty ako Ukrajinci.

12.10.2023 (SITA.sk) – Rusko od začiatku totálnej invázie na Ukrajinu stratilo asi 300-tisíc vojakov a žoldnierov. Ako referuje web Ukrajinská pravda, na okraji stretnutia ministrov obrany Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) to povedal popredný predstaviteľ aliancie.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Čo sa týka strát, Rusi majú veľké straty a my to vieme. S istotou vieme, že Rusi utrpeli podstatne väčšie straty ako Ukrajinci. Preto sa domnievame, že sa blížime k číslu asi 300-tisíc ruských vojakov a žoldnierov, ktorí zomreli od invázie vo februári 2022,” povedal nemenovaný predstaviteľ.

Dodal, že väčšina ruských vojakov padla v tomto roku, pričom Rusko dosiaľ stratilo vo vojne 1 800 dôstojníkov. „Vrátane 11 generálov, ako aj stredných a nižších dôstojníkov utrpeli ťažké straty. Zdá sa, že straty sa od apríla mierne znížili, keď Rusi upustili od zimnej ofenzívy,” poznamenal predstaviteľ a zdôraznil, že ukrajinské vojenské straty sú oveľa nižšie ako ruské.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

„A viem, že spojenci pokračujú vo výcviku ukrajinských jednotiek, aby mohli čo najskôr ísť do boja a pokúsiť sa vyriešiť tie problémy, ktoré vyvolávajú obavy.” Britské obranné spravodajstvo nedávno upozornilo na pomerne rýchle tempo výmeny veliteľov jedného z najprestížnejších výsadkových plukov Ruska od začiatku totálnej invázie na Ukrajinu.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Rusi majú na Ukrajine veľké straty a my to istotou vieme, tvrdí predstaviteľ NATO a „vytiahol“ aj číslo © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.