Šimečka: Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde so Smerom (video)

Michal Šimečka zároveň pripomenul, že sa bol napriek lepšiemu volebnému výsledku PS ochotný vzdať postu premiéra v prospech Petra Pellegriniho, čo by bolo bezprecedentným rozhodnutím. 

10.10.2023 (SITA.sk) – Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde do vlády so stranou Smer-SD. Na utorňajšej tlačovej konferencii to skonštatoval šéf hnutia progresívne Slovensko Michal Šimečka.

Viac o téme: Predčasné voľby na Slovensku 2023

Zároveň pripomenul, že sa bol napriek lepšiemu volebnému výsledku PS ochotný vzdať postu premiéra v prospech Pellegriniho, čo by bolo bezprecedentným rozhodnutím. Rovnako boli progresívci podľa neho s Hlasom ochotní rokovať aj o obsadení ministerstva vnútra.

„Oni odmietli rokovania, ktoré ešte ani nezačali,” povedal Šimečka na margo Hlasu. Jeho hnutie pritom podľa neho v posledných dňoch robilo všetko pre to, aby vznikla vláda bez Roberta Fica. „Naozaj denne sme komunikovali s predsedami strán tej potencionálnej štvorkoalície,” uviedol Šimečka. Zároveň sa poďakoval KDH, ako aj SaS za ochotu viesť rokovania.

Smerom k novovznikajúcej koalícii Smeru, Hlasu a SNS Šimečka odkázal, že progresívci budú tvrdou opozíciou. „Nebudú to s nami mať ľahké,” dodal.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Predseda strany Hlas-SD, Predseda strany Smer-SD
Zdroj: SITA.sk – Šimečka: Pellegrini bol od začiatku rozhodnutý, že pôjde so Smerom (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.