V košickej nemocnici bude platiť zákaz návštev, za blízkymi sa dostanú len výnimočné prípady

Cieľom opatrenia je zabrániť ďalšiemu šíreniu nákazy.

3.10.2023 (SITA.sk) – V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach platí od stredy 4. októbra do odvolania zákaz návštev pacientov. Dôvodom je vyšší výskyt vírusovej hepatitídy typu A v Košiciach a okolí, ako aj respiračných ochorení.

Chcú zabrániť šíreniu

„Cieľom opatrenia je zabrániť ďalšiemu šíreniu nákazy a eliminovať riziko prenosu na hospitalizovaných pacientov a zdravotnícky personál,” informovala hovorkyňa UNLP Monika Krišková.

Výnimky sú možné

Za istých podmienok sú povolené výnimky zo zákazu. Pri dodržaní pravidiel hygienicko-epidemiologického režimu, s dôrazom na dezinfekciu rúk a prekrytie dýchacích ciest, je možné navštíviť pacientov, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť a sú ťažko chorí alebo umierajúci.

„Návštevu v písomnej forme schvaľuje vedúci pracoviska alebo lekár v službe,” upozornila Krišková.

Výnimka sa vzťahuje aj na návštevy kňazov u ťažko chorých a umierajúcich, a to za účelom podania sviatosti posledného pomazania. Po dohode s personálom tiež bude možné denne medzi 15:00 a 16:00 doniesť pacientom osobné veci.

Viac k témam: Hepatitída A, hovorkyňa UNLP, respiračné ochorenia, Zákaz návštev
Zdroj: SITA.sk – V košickej nemocnici bude platiť zákaz návštev, za blízkymi sa dostanú len výnimočné prípady © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.