Slafkovský by mal dostať viac priestoru v druhej sezóne NHL, tvrdí expert Marc Dumont

Podľa Dumonta bolo hlavnou chybou, že bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu nehrával častejšie.

8.8.2023 (SITA.sk) – Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský doplatil v nováčikovskej sezóne v drese tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL aj na prebytok útočníkov v mužstve.

To by sa podľa Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now mohlo zmeniť v nasledujúcom ročníku. Keďže kanadský klub urobil nedávno viacero výmen s cieľom poskytnúť viac priestoru mladíkom.

Devätnásťročný Košičan ako jednotka vlaňajšieho draftu nováčikov odohral za prvý tím Canadiens 39 duelov v základnej časti s bilanciou štyri góly a šesť asistencií. Štartov aj bodov mohlo byť viac, keby mu v januári predčasne neukončilo ročník zranenie kolena. Podľa Dumonta bolo chybou, že bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu nehrával častejšie.

“Ak by sme mali klub za niečo kritizovať v súvislosti s minulou sezónou, bola by to nízka vyťažovanosť Slafkovského. Dôkazom toho je priemerný čas na ľade 12 minút a 13 sekúnd na zápas vo všetkých herných situáciách,” poznamenal odborník. Dodal, že v ročníku 2023/2024 môže aj mladý Slovák ťažiť z odchodu viacerých krídelníkov z Montrealu.

Viac k témam: Hokej na ZOH 2022 v Pekingu
Zdroj: SITA.sk – Slafkovský by mal dostať viac priestoru v druhej sezóne NHL, tvrdí expert Marc Dumont © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.