Sedlák rozhodol o zrušení obvinenia Kaliňáka neštandardne a zrejme prvýkrát v histórii, spis je stále na Najvyššom súde

Námestník generálneho prokurátora SR Jozef Sedlák vyhovel návrhu obvineného exministra vnútra Roberta Kaliňáka  v kauze „dorovnávania platu”.

8.8.2023 (SITA.sk) – K zrušeniu obvinenia bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka podľa paragrafu 363 Trestného poriadku pristúpil netrestný námestník generálneho prokurátora Jozef Sedlák buď bez toho, aby mal k dispozícii vyšetrovací spis (stalo by sa tak prvýkrát v histórii), alebo mohol do vyšetrovacieho spisu nahliadnuť priamo na súde (stalo by sa tak zrejme prvýkrát v histórii).

Na sociálnej sieti to konštatuje Úrad špeciálnej prokuratúry s tým, že spis k prípadu sa momentálne nachádza na Najvyššom súde SR.

Môžeme potvrdiť, že po rozhodnutí Najvyššieho súd SR zo dňa 14. júna 2023 o zamietnutí sťažnosti prokurátora proti uzneseniu súdu prvého stupňa o odmietnutí obžaloby a vrátení vecí do prípravného konania, do dnešného dňa nebolo toto uznesenie tunajšiemu úradu spoločne s vyšetrovacím spisom doručené. Originál vyšetrovacieho spisu sa preto aj v súčasnosti stále nachádza na Najvyššom súde SR,” uvádza špeciálna prokuratúra.

Viac k témam: exminister vnútra, Generálny prokurátor, Paragraf 363 Trestného poriadku, Prokuratúra, Súdy, Zrušenie obvinení
Zdroj: SITA.sk – Sedlák rozhodol o zrušení obvinenia Kaliňáka neštandardne a zrejme prvýkrát v histórii, spis je stále na Najvyššom súde © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.